Ιστοσελίδα του Πολιτιστικού Συλλόγου Δρυμού

 

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Δρυμού προτίθεται να έρθει σε συνεργασία με το Λυδικό Ωδείο Θεσσαλονίκης για την έναρξη μαθημάτων μουσικής και οργάνων. Το Λυδικό Ωδείο Θες/νίκης , είναι αναγνωρισμένο από το κράτος και υπόκειται στους νόμους των Κρατικών Ωδείων του Β.Δ.αρ.32, ΦΕΚ 229/Α.11/11/1959.

  • Το σχολικό έτος (σύμβαση καθηγητή) διαρκεί 8 μήνες και συγκεκριμένα 1/10/19 έως και 31/5/2020. Τα μαθήματα δεν γίνονται κάποιες περιόδους και ημέρες μέσα στη σχολική χρονιά οι οποίες αναφέρονται στον εσωτερικό κανονισμό λειτουργίας των ωδείων.
  • Η εβδομαδιαία απασχόληση των σπουδαστών μουσικής περιλαμβάνει 40’ λεπτά ατομικό μάθημα οργάνου με τον καθηγητή, 60 λεπτά ομαδικό μάθημα θεωρίας και 90 λεπτά μάθημα χορωδίας. Η παραπάνω ενασχόληση αντιστοιχεί στα 4 πρώτα χρόνια των μουσικών σπουδών.
  • Ο ελάχιστος αριθμός σπουδαστών  για να λειτουργήσει κάποιο τμήμα οργάνου, είναι οι έξι μαθητές (6 μαθητές * 40 λεπτά = 4 ώρες / ανά μέρα).
  • Μετά τη λήξη των μαθημάτων (31/5/2020), οι σπουδαστές υποχρεούνται να δώσουν προαγωγικές εξετάσεις οργάνου και θεωρητικών (θεωρία και Σολφέζ), στο Λυδικό Ωδείο Θεσσαλονίκης. Η εξεταστική περίοδος διαρκεί περίπου δύο εβδομάδες και το πρόγραμμα γνωστοποιείται τέλη Μαΐου. Το ωδείο υποχρεούται  για την εποπτεία των σπουδών και την καταγραφή επιπέδου  των σπουδαστών (μαθητολόγια κλπ).
  • Το ωδείο πραγματοποιεί επιδείξεις σπουδαστών (περίοδο Άνοιξης), στις οποίες θα λαμβάνουν μέρος και οι σπουδαστές μουσικής του συλλόγου.
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)