Ιστοσελίδα του Πολιτιστικού Συλλόγου Δρυμού

Την Κυριακή 5 Ιανουαρίου 2020 και ώρα 17:00, στο χώρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Δρυμού, θα πραγματοποιηθεί η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση του Πολιτιστικού Συλλόγου Δρυμού με θέματα:

 1. Απολογισμός (διοικητικός και οικονομικός) απερχόμενου Διοικητικού Συμβουλίου.
 2. Έγκριση διοικητικού και οικονομικού απολογισμού.
 3. Απόφαση για έγκριση δαπανών συνολική αξίας άνω των 3.000 €.
 4. Έγκριση για συμμετοχή ή μη σε υπερκείμενα σωματεία.
 5. Καθορισμός τέλους εγγραφής και τακτική ετήσια συνδρομή.
 6. Διάφορα θέματα που θα προταθούν από την Γενική Συνέλευση των μελών.
 7. Τοποθετήσεις υποψηφίων για το νέο ΔΣ.
 8. Αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου και νέας Εξελεγκτικής Επιτροπής.

Σε περίπτωση μη απαρτίας η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση θα επαναληφθεί την Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2020 την ίδια ώρα και στο ίδιο μέρος.

Νέα μέλη δεν μπορούν να εγγραφούν, μέχρι την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου, σύμφωνα με το άρθρο 4 του Καταστατικού του Πολιτιστικού Συλλόγου Δρυμού.

Όσοι ενδιαφέρονται να καταθέσουν υποψηφιότητα για το Διοικητικό Συμβούλιο ή την Εξελεγκτική Επιτροπή του Συλλόγου θα πρέπει να καταθέσουν εγγράφως αίτηση υποψηφιότητας μέχρι την Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2019, σύμφωνα με το άρθρο 12 του Καταστατικού του Συλλόγου.

Οι αιτήσεις υποψηφιοτήτων θα κατατίθενται στην γραμματέα του Συλλόγου ή στο γραμματοκιβώτιο που υπάρχει στον Σύλλογο μέχρι την παραπάνω ημερομηνία.

 

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Δρυμού μέσω του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 CLLD/LEADER ψηφιοποίησε το αρχείο εφημερίδων του και προέβη στην αναπαραγωγή των.

Όλο το αρχείο των 720 σελίδων βρίσκεται πλέον σε δύο καλλιτεχνικά δερματόδετους βιβλιοδετημένους τόμους και σε ένα CD.

Ευχαριστούμε τον κ. Καγιά Αθανάσιο, ιδιοκτήτη των Εκδόσεων ΜΥΓΔΟΝΙΑ, για την άριστη συνεργασία μας και την πολύ ωραία εργασία που έκανε.

Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να έρθουν σε επικοινωνία με τον Σύλλογο για την αναπαραγωγή αυτών. Το συνολικό κόστος εκτυπώσεων των δύο τόμων και του CD ανέρχεται στο ποσό των 100€.

 

 

 

 

 

 

 

 

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2019, η εσπερίδα που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Δρυμού στην αίθουσα του ΚΑΠΗ Δρυμού.

Η θεματολογία της εσπερίδας από τους ομιλητές κ.κ. Δρ. Καρυώτη Θεόδωρο, Παπαδοπούλου Βασιλική, Σφέτσα Θεμιστοκλή και Μόσχο Βασίλειο κάλυψε ένα ευρύ μέρος του προβλήματος της ποιότητας του νερού που αντιμετωπίζει η περιοχή της Μυγδονίας.

Εντός των προσεχών ημερών θα αναρτηθούν οι παρουσιάσεις των ομιλητών και τα σχετικά βίντεο των ομιλιών τους.

Έναρξη προγραμμάτων 2019-2020

Ξεκινάμε με τις προεγγραφές των τμημάτων χορού, μουσικής και ρομποτικής που θα έχουμε φέτος στον σύλλογό μας.

Για τα τμήματα  μουσικής και ρομποτικής θα τηρηθεί η σειρά προτεραιότητας λόγω του περιορισμένου αριθμού μαθητών που μπορούμε να εξυπηρετήσουμε λόγω χώρου.

Οι μαθητές της μουσικής μετά από τέσσερα έτη σπουδών αποκτούν κρατικό πτυχίο.

Έναρξη μαθημάτων την πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου 2019.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ


Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Δρυμού σας προσκαλεί στην επιστημονική εσπερίδα που διοργανώνει για το σημαντικότατο πρόβλημα που ταλανίζει την περιοχή μας, με θέμα  "Ποιότητα του πόσιμου νερού της περιοχής μας" την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2019 και ώρα 18:00.
Το πρόγραμμα της εσπερίδας περιλαμβάνει τις εξής θεματικές ενότητες:
1. Παρουσίαση του έργου Best Water Use "BestU".
2. Έκθεση αποτελεσμάτων της έρευνας μεταξύ των αγροτών για τη χρήση του νερού.
3. Οδηγός καλών πρακτικών για τη βέλτιστη χρήση του νερού.
4. Τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των νερών που προορίζονται για ανθρώπινη κατανάλωση.
5. Το νέο θεσμικό πλαίσιο που διέπει το νερό που προορίζεται για ανθρώπινη κατανάλωση - απαιτήσεις δειγματοληψιών και αναλύσεων πόσιμου νερού από τις ΔΕΥΑ.
6. Νιτρορύπανση νερών από γεωργική δραστηριότητα: μέτρα, πρακτικές και εφαρμογή προγράμματος για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Οι παράλληλες δράσεις περιλαμβάνουν:

 • ενημέρωση των τμημάτων σχολείων Νηπιαγωγείου Δρυμού, Δημοτικού Σχολείου Δρυμού, Γυμνασίου,
 • ενημέρωση των ηλικιωμένων του ΚΑΠΗ Δρυμού, κατά την διάρκεια της ίδια ημέρας στην ίδια αίθουσα (πρωινές και μεσημεριανές ώρες).

Σας γνωρίζουμε ότι ο Πολιτιστικός Σύλλογος Δρυμού προτίθεται να προβεί στην προμήθεια εκθετηρίων για την έκθεση παραδοσιακών φορεσιών, κοσμημάτων και εκδόσεων του Δρυμού.

Οι προδιαγραφές και τα τεχνικά χαρακτηριστικά θα είναι στην διάθεση των ενδιαφερομένων από τα γραφεία του Πολιτιστικού Συλλόγου Δρυμού.

Οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται για την εκδήλωση του ενδιαφέροντός τους και την κατάθεση σχετικών προσφορών εντός 5 ημερολογιακών ημερών.

 

Σας γνωρίζουμε ότι ο Πολιτιστικός Σύλλογος Δρυμού προτίθεται να προβεί στην καταγραφή και αποτύπωση των πολιτιστικών, λαογραφικών και ιστορικών στοιχείων του Δρυμού, τα οποία αναγκαιούν για την διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς αυτού, και την πληροφόρηση του πληθυσμού του.

Το έντυπο υλικό θα περιλαμβάνει:

1. Βιβλίο: Του Λάτζαρ᾽, Βαϊτικα κάλαντα από τον Δρυμό της Μακεδονίας (1.000 τμχ)

2. Φωτογραφικό λεύκωμα: Δρυμός, ο τόπος και οι άνθρωποι (1.000 τμχ)

3. Βιβλίο: Παροιμίες και αινίγματα από τον Δρυμό της Θεσσαλονίκης (1.000 τμχ)

4. Ψηφιοποίηση αρχείου εφημερίδων του Πολιτιστικού Συλλόγου Δρυμού Θεσσαλονίκης. Ψηφιοποίηση 4 τόμων σχήματος Α3, σύνολο 720 σελίδες και αναπαραγωγή 5 σειρών

5. Έντυπου υλικού δράσεων ενημέρωσης, ευαισθητοποίησης, πληροφόρησης, διοργάνωσης συναντήσεων, ημερίδων του κοινού του Δ.Δ. Δρυμού του Δήμου Ωραιοκάστρου για τα θέματα της ποιότητας του πόσιμου νερού. (1.000 τμχ)

6. Αφίσα για την περιβαλλοντική δράση (200 τμχ)

Οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται για την εκδήλωση του ενδιαφέροντός τους και την κατάθεση σχετικών προσφορών εντός 5 ημερολογιακών ημερών.

 

Δρυμός 4 Σεπτεμβρίου 2019

 

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Δρυμού προτίθεται να έρθει σε συνεργασία με το Λυδικό Ωδείο Θεσσαλονίκης για την έναρξη μαθημάτων μουσικής και οργάνων. Το Λυδικό Ωδείο Θες/νίκης , είναι αναγνωρισμένο από το κράτος και υπόκειται στους νόμους των Κρατικών Ωδείων του Β.Δ.αρ.32, ΦΕΚ 229/Α.11/11/1959.

 • Το σχολικό έτος (σύμβαση καθηγητή) διαρκεί 8 μήνες και συγκεκριμένα 1/10/19 έως και 31/5/2020. Τα μαθήματα δεν γίνονται κάποιες περιόδους και ημέρες μέσα στη σχολική χρονιά οι οποίες αναφέρονται στον εσωτερικό κανονισμό λειτουργίας των ωδείων.
 • Η εβδομαδιαία απασχόληση των σπουδαστών μουσικής περιλαμβάνει 40’ λεπτά ατομικό μάθημα οργάνου με τον καθηγητή, 60 λεπτά ομαδικό μάθημα θεωρίας και 90 λεπτά μάθημα χορωδίας. Η παραπάνω ενασχόληση αντιστοιχεί στα 4 πρώτα χρόνια των μουσικών σπουδών.
 • Ο ελάχιστος αριθμός σπουδαστών  για να λειτουργήσει κάποιο τμήμα οργάνου, είναι οι έξι μαθητές (6 μαθητές * 40 λεπτά = 4 ώρες / ανά μέρα).
 • Μετά τη λήξη των μαθημάτων (31/5/2020), οι σπουδαστές υποχρεούνται να δώσουν προαγωγικές εξετάσεις οργάνου και θεωρητικών (θεωρία και Σολφέζ), στο Λυδικό Ωδείο Θεσσαλονίκης. Η εξεταστική περίοδος διαρκεί περίπου δύο εβδομάδες και το πρόγραμμα γνωστοποιείται τέλη Μαΐου. Το ωδείο υποχρεούται  για την εποπτεία των σπουδών και την καταγραφή επιπέδου  των σπουδαστών (μαθητολόγια κλπ).
 • Το ωδείο πραγματοποιεί επιδείξεις σπουδαστών (περίοδο Άνοιξης), στις οποίες θα λαμβάνουν μέρος και οι σπουδαστές μουσικής του συλλόγου.
Σελίδα 1 από 10