Ιστοσελίδα του Πολιτιστικού Συλλόγου Δρυμού

Του Λάντζαρ'

Ιουνίου 09, 2020

Στα πλαίσια Αίτηση Στήριξης μας με τίτλο «Δράσεις για τη διατήρηση και αναβάθμιση της πολιτιστικής κληρονομιάς του Δρυμού καθώς και δράσεις περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης» στο πρόγραμμα CLLD/LEADER, υλοποιήσαμε την έκδοση  βιβλίου «Του Λάτζαρ’» με CD, όπου περιλαμβάνονται Έθιμα και Κάλαντα για τον εορτασμό του Λαζάρου από τον Δρυμό Μυγδονίας.

Το βιβλίο με το αντίστοιχο CD ΔΙΑΤΙΘΕΝΤΑΙ από τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου μας.

Εντός των επόμενων ημερών θα ανακοινωθεί η ημερομηνία  και ο τόπος παρουσίασης του.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Δρυμού, είχε υποβάλει και επιλεγεί το 2018, Αίτηση Στήριξης του με τίτλο «Δράσεις για τη διατήρηση και αναβάθμιση της πολιτιστικής κληρονομιάς του Δρυμού καθώς και δράσεις περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης» στο πρόγραμμα CLLD/LEADER.

Έτσι σήμερα, και αφού δόθηκαν πρόσφατα οι τελικές διευκρινιστικές οδηγίες από το ΥπΑΑ για τον τρόπο υλοποίησης αυτών, ολοκληρώθηκε με επιτυχία η πιστοποίηση και έλεγχος του Αιτήματος  της 1ης Αίτησης Πληρωμής μας από τους ελεγκτές της ΑΝΕΘ.

Με το 1ο Αίτημα μας καταφέραμε να υλοποιήσουμε, τα παρακάτω:

α. Αγορά πλήρης μεγαφωνικής (κονσόλα, ηχεία, μικρόφωνα, βάσεις, κλπ).

β. Ψηφιοποίηση του αρχείου της Εφημερίδας «ΔΡΥΜΟΣ» και αναπαραγωγή αυτών σε δύο καλλιτεχνικά δερματόδετους βιβλιοδετημένους τόμους και σε ένα CD.

γ. Έκδοση βιβλίου «Του Λάτζαρ’» με CD, όπου περιλαμβάνονται Έθιμα και κάλαντα για τον εορτασμό του Λαζάρου από τον Δρυμό Μυγδονίας.

δ. Αγορά προβολικού και πίνακα προβολής.

ε. Αγορά τραπεζιών και καρεκλών.

στ. Κατασκευή ντουλαπών για τις φορεσιές.

ζ. Περιβαλλοντική Δράση για το Νερό. (Σεπτέμβριος 2019).

 

ΥΓ: Εντός των επόμενων ημερών θα ανακοινωθούν οι ημερομηνίες παρουσίασης του ψηφιοποιημένου αρχείου της εφημερίδας «ΔΡΥΜΟΣ» και του βιβλίου «Του Λάτζαρ’».

Την Κυριακή 5 Ιανουαρίου 2020 και ώρα 17:00, στο χώρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Δρυμού, θα πραγματοποιηθεί η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση του Πολιτιστικού Συλλόγου Δρυμού με θέματα:

  1. Απολογισμός (διοικητικός και οικονομικός) απερχόμενου Διοικητικού Συμβουλίου.
  2. Έγκριση διοικητικού και οικονομικού απολογισμού.
  3. Απόφαση για έγκριση δαπανών συνολική αξίας άνω των 3.000 €.
  4. Έγκριση για συμμετοχή ή μη σε υπερκείμενα σωματεία.
  5. Καθορισμός τέλους εγγραφής και τακτική ετήσια συνδρομή.
  6. Διάφορα θέματα που θα προταθούν από την Γενική Συνέλευση των μελών.
  7. Τοποθετήσεις υποψηφίων για το νέο ΔΣ.
  8. Αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου και νέας Εξελεγκτικής Επιτροπής.

Σε περίπτωση μη απαρτίας η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση θα επαναληφθεί την Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2020 την ίδια ώρα και στο ίδιο μέρος.

Νέα μέλη δεν μπορούν να εγγραφούν, μέχρι την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου, σύμφωνα με το άρθρο 4 του Καταστατικού του Πολιτιστικού Συλλόγου Δρυμού.

Όσοι ενδιαφέρονται να καταθέσουν υποψηφιότητα για το Διοικητικό Συμβούλιο ή την Εξελεγκτική Επιτροπή του Συλλόγου θα πρέπει να καταθέσουν εγγράφως αίτηση υποψηφιότητας μέχρι την Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2019, σύμφωνα με το άρθρο 12 του Καταστατικού του Συλλόγου.

Οι αιτήσεις υποψηφιοτήτων θα κατατίθενται στην γραμματέα του Συλλόγου ή στο γραμματοκιβώτιο που υπάρχει στον Σύλλογο μέχρι την παραπάνω ημερομηνία.

 

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Δρυμού μέσω του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 CLLD/LEADER ψηφιοποίησε το αρχείο εφημερίδων του και προέβη στην αναπαραγωγή των.

Όλο το αρχείο των 720 σελίδων βρίσκεται πλέον σε δύο καλλιτεχνικά δερματόδετους βιβλιοδετημένους τόμους και σε ένα CD.

Ευχαριστούμε τον κ. Καγιά Αθανάσιο, ιδιοκτήτη των Εκδόσεων ΜΥΓΔΟΝΙΑ, για την άριστη συνεργασία μας και την πολύ ωραία εργασία που έκανε.

Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να έρθουν σε επικοινωνία με τον Σύλλογο για την αναπαραγωγή αυτών. Το συνολικό κόστος εκτυπώσεων των δύο τόμων και του CD ανέρχεται στο ποσό των 100€.

 

 

 

 

 

 

 

 

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2019, η εσπερίδα που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Δρυμού στην αίθουσα του ΚΑΠΗ Δρυμού.

Η θεματολογία της εσπερίδας από τους ομιλητές κ.κ. Δρ. Καρυώτη Θεόδωρο, Παπαδοπούλου Βασιλική, Σφέτσα Θεμιστοκλή και Μόσχο Βασίλειο κάλυψε ένα ευρύ μέρος του προβλήματος της ποιότητας του νερού που αντιμετωπίζει η περιοχή της Μυγδονίας.

Εντός των προσεχών ημερών θα αναρτηθούν οι παρουσιάσεις των ομιλητών και τα σχετικά βίντεο των ομιλιών τους.

Έναρξη προγραμμάτων 2019-2020

Ξεκινάμε με τις προεγγραφές των τμημάτων χορού, μουσικής και ρομποτικής που θα έχουμε φέτος στον σύλλογό μας.

Για τα τμήματα  μουσικής και ρομποτικής θα τηρηθεί η σειρά προτεραιότητας λόγω του περιορισμένου αριθμού μαθητών που μπορούμε να εξυπηρετήσουμε λόγω χώρου.

Οι μαθητές της μουσικής μετά από τέσσερα έτη σπουδών αποκτούν κρατικό πτυχίο.

Έναρξη μαθημάτων την πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου 2019.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ


Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Δρυμού σας προσκαλεί στην επιστημονική εσπερίδα που διοργανώνει για το σημαντικότατο πρόβλημα που ταλανίζει την περιοχή μας, με θέμα  "Ποιότητα του πόσιμου νερού της περιοχής μας" την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2019 και ώρα 18:00.
Το πρόγραμμα της εσπερίδας περιλαμβάνει τις εξής θεματικές ενότητες:
1. Παρουσίαση του έργου Best Water Use "BestU".
2. Έκθεση αποτελεσμάτων της έρευνας μεταξύ των αγροτών για τη χρήση του νερού.
3. Οδηγός καλών πρακτικών για τη βέλτιστη χρήση του νερού.
4. Τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των νερών που προορίζονται για ανθρώπινη κατανάλωση.
5. Το νέο θεσμικό πλαίσιο που διέπει το νερό που προορίζεται για ανθρώπινη κατανάλωση - απαιτήσεις δειγματοληψιών και αναλύσεων πόσιμου νερού από τις ΔΕΥΑ.
6. Νιτρορύπανση νερών από γεωργική δραστηριότητα: μέτρα, πρακτικές και εφαρμογή προγράμματος για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Οι παράλληλες δράσεις περιλαμβάνουν:

  • ενημέρωση των τμημάτων σχολείων Νηπιαγωγείου Δρυμού, Δημοτικού Σχολείου Δρυμού, Γυμνασίου,
  • ενημέρωση των ηλικιωμένων του ΚΑΠΗ Δρυμού, κατά την διάρκεια της ίδια ημέρας στην ίδια αίθουσα (πρωινές και μεσημεριανές ώρες).

Σελίδα 1 από 10